XXV Mäntän kuvataideviikot 14.6.-31.8.2020

XXV Mäntän kuvataideviikkojen kuraattori Anna Ruth

Näyttely 2020

XXV Mäntän kuvataideviikkojen teemana on Erehtyminen / To Err Is Human. Kuraattori Anna Ruthin kokoama näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden. Mukaan on kutsuttu 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää. Näyttely avautuu 14.6. ja sulkee ovensa 31.8.2020. Mäntän kuvataideviikot järjestetään nyt 25. kertaa.

Kuraattori

XXV Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2020 kuraattori on Anna Ruth. Ruth on kanadalaislähtöinen, Jyväskylään asettunut kuvataiteilija, palkittu taidetapahtumien järjestäjä sekä monipuolinen kulttuuritoimija. Lue lisää!

Taiteilijat

Kesän 2020 Kuvataideviikoille on kutsuttu 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää. Heistä koostuu yhteensä 62 taiteilijan joukko, sillä nykytaiteilijat työskentelevät yhä useammin pareittain tai työryhmänä. Näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden: taiteen keinojen, tyylien, näkökulmien, kielten ja kansallisuuksien kirjon. Lähes puolella taiteilijoista on monikulttuurinen tausta. 55 taiteilijaa 62:sta on mukana Kuvataideviikoilla nyt ensimmäistä kertaa. Lue lisää!

Kuvataideviikot XTRA

Kuvataideviikot XTRA syventää tapahtumillaan ensi kesän Mäntän kuvataideviikkojen teemoja. XTRA-tapahtumat julkistetaan viimeistään toukokuussa..