XXV Mäntän kuvataideviikot 14.6.-31.8.2020

XXIV Mäntän kuvataideviikot 16.6.-1.9.2019

Ajankohtaista

Koronavirustiedote

Koronavirus COVID-19:n eteneminen Suomessa on johtanut siihen, että lähes kaikki kevään kulttuuritapahtumat on peruutettu, museot ja galleriat ovat sulkeneet ovensa 13.4. saakka. XXV Mäntän kuvataideviikoilla työ kesäkuun puolivälissä avautuvan näyttelyn valmistumiseksi jatkuu valtiovallan suosituksia ja määräyksiä tarkasti seuraten. Tiedotamme välittömästi mahdollisista suunnitelmanmuutoksista kotisivuillamme ja sosiaalisessa mediassa. Turvallista kevättä, toivottavasti näemme kesällä!

Kesän 2020 taiteilijat julkistettu!

XXV Mäntän kuvataideviikkojen taiteilijat julkistettiin tiedotustilaisuudessa näyttelykeskus Pekilolla 12.2. Mukaan näyttelyyn on kutsuttu 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää. Heistä koostuu yhteensä 62 taiteilijan joukko, sillä nykytaiteilijat työskentelevät yhä useammin pareittain tai työryhmänä. Näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden: taiteen keinojen, tyylien, näkökulmien, kielten ja kansallisuuksien kirjon. Lähes puolella taiteilijoista on monikulttuurinen tausta. 55 taiteilijaa 62:sta on mukana Kuvataideviikoilla nyt ensimmäistä kertaa. Lue lisää!

Residenssihaku käynnissä!

Haku Serlachius-residenssiin on käynnissä 1.4.2020 asti. Serlachius-residenssi on Mänttä-Vilppulassa toimiva kansainvälinen taiteilijaresidenssi, jota Mäntän kuvataideviikot hallinnoi yhdessä Serlachius-museoiden kanssa. Residenssi on tarkoitettu kuvataiteiden parissa työskenteleville luovan alan ammattilaisille. Lue lisää!

Anna ruth 2020 kuraattoriksi

XXV Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2020 kuraattoriksi on valittu Anna Ruth (s. 1975). Ruth on kanadalaislähtöinen, Jyväskylään asettunut kuvataiteilija, palkittu taidetapahtumien järjestäjä sekä monipuolinen kulttuuritoimija. Lue lisää!

XXIV Mäntän kuvataideviikoille ennätysyleisö

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2019 näyttely keräsi ennätysyleisön, yli 17 000 kävijää. Kuvataiteilija Marja Helanderin kuratoima, kesäkuun puolivälissä avautunut näyttely sulki ovensa 1.9.2019. Kahden ja puolen kuukauden aukiolon aikana saimme jälleen suuren määrän nykytaiteen ystäviä liikkeelle, ja vuoden 2016 ennätyskävijämäärä ylitettiin loppumetreillä, toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen iloitsi. Lue lisää!