XXVII Mäntän kuvataideviikot 11.6.-31.8.2023

2022 Mäntän kuvataideviikkojen näyttelyssä

Ajankohtaista

Kesän 2023 teema & taiteilijat

Vuoden 2023 Mäntän kuvataideviikkojen otsikkona on Puun takaa. Se viittaa yllättävään ja odottamattomaan. Kuraattorit Minna Suoniemi ja Petri Ala-Maunus ovat kutsuneet näyttelyyn paljon nuoria tekijöitä. Mukana on 36 taiteilijaa / taiteilijaryhmää, joista suurin osa osallistuu Kuvataideviikoille nyt ensimmäistä kertaa.

Näyttelyn otsikko viittaa myös ihmisen luontosuhteeseen, siihen miten osaamme elää toisten lajien kanssa sekä itse materiaaliin, puuhun ja metsään. Moni teoksista etsii ihmisen osaa luonnossa ja sen kanssa. Puun takaa paljastuu Mänttä erityisenä paikkakuntana, jolla on takanaan kiinnostava historiallinen kehitys metsäteollisuuden keskuksesta tunnetuksi taidekaupungiksi. Lue tiedote.

Haku Serlachius-residenssiin vuodelle 2024 on alkanut

Serlachius-residenssin taiteilijahaku vuodelle 2024 on alkanut. Serlachius-residenssi on Mänttä-Vilppulassa toimiva kansainvälinen taiteilijaresidenssi, jota Mäntän kuvataideviikot hallinnoi yhdessä Serlachius-museoiden kanssa. Residenssi on tarkoitettu kuvataiteiden parissa työskenteleville luovan alan ammattilaisille. Lue lisää!

Vuoden 2023 kuraattorit

XXVII Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoreiksi on valittu Minna Suoniemi ja Petri Ala-Maunus. Aktiivisesti nykytaiteen kenttää seuraava taiteilijapariskunta asuu ja työskentelee Helsingissä. – Meillä on lämmin ja läheinen suhde Mänttään. Kuraattorin tehtävä on meille kunniatehtävä ja se inspiroi meitä. Uskomme, että tekeillä on yllättävä ja villikin näyttely, he paljastavat. Lue lisää!